6 מזונות לעיבוי רירית הרחם ושיפור הפוריות
לתזונה נכונה תפקיד מרכזי בעיבוי רירית הרחם ובשיפור תפקודה של מערכת הפריון כולה ותמיכה בקליטה להיריון.
לפניכם מספר מזונות מומלצים לעיבוי רירית הרחם ולשיפור סיכויי הקליטה להיריון:
סלק-
מכיל תחמוצת החנקן המרחיבה את כלי הדם המאפשרים זרימה טובה יותר של דם לרחם ושחלות. שתיית מיץ סלק באופן קבוע עשויה לעזור להוריד את לחץ הדם ולשפר את תפקוד המוח; כמה מחקרים הראו שיפור בזיכרון לפני בדיקות ספציפיות. הסלק מכיל גם נוגדי חמצון המעכבים תהליכי הזדקנות בגוף.
מחקרים לא בדקו את ההשפעה של סלק על רירית הרחם, אבל היות שזרימת דם מיטבית יכולה לתרום לעיבויה ולתפקודה התקין של רירית הרחם, מומלץ לנשים שמנסות להרות להרבות במאכלים המכילים סלק.

אננס –
האננס ידוע כמשפר את השתרשות העובר ברחם.
בהרבה מקומות את תתקלי בזה שמומלץ לאכול אננס אחרי החזרת עוברים בתהליך הפריה חוץ גופית IVF בטענה שעוזר להשתרשות העובר ברחם .
למרות שאין עדיין מחקר התומך בשימוש באננס ככלי שמשפר סיכויי השתרשות העובר, ישנם כמה מנגנונים אפשריים שבעזרתם זה יכול להועיל. הכל מתחיל בברומלין. ברומלין הוא האנזים באננס שנותן לאננס את השפעותיו הטיפוליות. באופן ספציפי, ברומלין:
הוא גורם אנטי דלקתי: מחקרים מראים כי ברומלין מעודד את מערכת החיסון להתרחק ממצב דלקתי. זה עשוי לעזור לנשים עם בעיות השתרשות הנגרמות כתוצאה מדלקת.
פועל כמדלל דם ומונע קרישה: מדללי דם, כמו אספירין, מומלצים בדרך כלל לנשים המנסות להרות כדי לתמוך בזרימת הדם לרחם. הברומלין באננס יכול להשפיע באופן דומה. ככל שזרימת הדם בריאה יותר לרחם, כך הסיכוי להתעברות גבוה יותר.
שימו לב לאכול את הליבה של האננס, שם נמצא הריכוז הגבוה ביותר של ברומלין.
חשוב לציין שלא מומלץ לאכול אננס משומר, תהליך השימור עלול להרוס את הברומלין.
יש לצרוך אננס רק לאחר הביוץ! אכילת אננס רב מדי לפני הביוץ עשויה להגביר את החומציות של הריר בצוואר הרחם, ולהפוך אותו לעוין לזרע.
לא מומלץ להשתמש באננס (עם הליבה) ככלי פוריות בעת נטילת כל סוג אחר של מדלל דם (כדוגמת אספירין וכו') מבלי לדבר קודם עם הרופא שלך.

מיץ רימונים–
כמו הסלק, הרימון משפר את זרימת הדם. הרימון ומיץ רימונים מהווים מקורות נפלאים לפיטוכימיקלים שונים המהווים נוגדי חמצון. נוגדי חמצון מנטרלים את הפעילות ההרסנית של רדיקלים חופשיים – מולקולות שתוקפות את רקמות הגוף ועלולות להוביל להתפתחות מחלות.
במחקר שפורסם בכתב העת The Journal of Agricultural and Food Chemistry בוצעה השוואה של היכולת נוגדת החמצון של משקאות עשירים בפוליפנולים, ובהם רימון, תה ירוק, מיץ אוכמניות, מיץ חמוציות, מיץ תפוזים, מיץ תפוחים, יין אדום ונוספים.
בדיקות המעבדה הראו כי מיץ רימון הוא המשקה בעל התכולה הפנוליפנולית הכללית הגבוהה ביותר, בעל היכולות נוגדות החמצון העוצמתיות ביותר (לפחות 20% עוצמתי יותר מכל אחד מהמשקאות שנבדקו) ובעל היכולת הגבוהה ביותר למנוע חמצון של כולסטרול LDL המכונה "הכולסטרול הרע".

זרעי פשתן טחונים-
זרעי הפשתן מכילים לינגנים (lingans) שזה סוג של פיטואסטרוגן (אסטרוגן ממקור צמחי) והרבה סיבים. הלינגנים מוסיפים אסטרוגן כשחסר, ומצד שני, בזכות השילוב עם הסיבים, הם מנקים עודפים של אסטרוגן כשיש יותר מדי. כמו כן, נראה שביכולתם להגן על קולטני האסטרוגן בגוף שלנו מפני כימיכלים סינטתיים כמו ביספינול A שמתלבשים על קולטני האסטרוגן ומשבשים הורמונלית.
בזרעי פשתן טחונים יש עוד חומרים מזינים רבים אחרים, כמו ויטמינים מקבוצת בי, מגנזיום. בנוסף הם מכילים ריכוז גבוה של אומגה 3, אומגה 6 ועוד מרכיבים שתורמים לאיזון הורמונלי ושיפור זרימת הדם לרירית הרחם לקראת קליטה קלה יותר להריון. יש לצרוך את הזרעי הפשתן טחונים ועדיף לטחון אותם בסמוך לאכילה.

אבוקדו-
פרי האבוקדו מכיל גם ויטמין E בריכוז גבוה, אשר חיוני לעיבוי רירית הרחם וגם יש בו תכולה גבוהה של חומצה פולית, שמסייעת למניעת מומים בעובר ומשפרת את הסיכוי להיכנס להריון.
האבוקדו עשיר גם בשמנים בלתי רוויים אשר מפחיתים דלקות בגוף ומחקרים מלמדים שצריכה של שומן מסוג זה משפרת את אחוזי ההצלחה של נשים העוברות. IVF האבוקדו עשיר בוויטמיני B, A, D, C, K, E, קליום, ברזל, נחושת, סידן, זרחן, מגנזיום, נתרן, מנגן, אבץ, קובלט, יוד, נחושת ומינרלים נוספים, פיטו-סטרולים, כלורופיל, לציטין, סקווראן, סיבים תזונתיים, ושמנים בלתי רוויים.

מזון מלכות / Royal jelly –
זהו מזון מרוכז מאד המיוצר על ידי דבורים המכיל בין היתר כמות גבוהה של חלבון, חומצות אמינו חיוניות, חומצות שומן ייחודיות, ויטמינים ומינרלים. בנוסף, הוא מכיל נוגדי חמצון, חומרים אנטי-בקטריאלים, חומרים המשפיעים על המערכת ההורמונלית ועוד.
מחקרים בבעלי חיים מצאו כי הוא עשוי לשפר את בריאות הרבייה אצל חולדות.
למזון המלכות השפעה מאזנת על המערכת ההורמונלית של נשים וגברים ובשנים האחרונות נחקרה השפעתו על הפוריות בבעלי חיים ובבני אדם.
מחקרים הוכיחו את יכולתו של מזון זה לחקות אסטרוגן שמצמיח את רירית הרחם.
מחקר בגברים בריאים הראה עלייה ברמות הטסטוסטרון בעקבות צריכת מזון מלכות.
בוצעו מספר מחקרים בגברים לא-פוריים שבדקו השפעה של מזון מלכות בכמה מינונים על מדדי זרע ועל רמות הורמונים שונים. גם מחקרים אלו הראו עליה מובהקת ברמות הטסטוסטרון בקרב אלו שצרכו מזון מלכות, לעומת קבוצת הביקורת. בנוסף, נצפתה אצלם עליה משמעותית בתנועתיות הזרע, וכן נמצאה הגנה על הזרע שלהם מפני נזק חמצוני.
בכוורת משמש מזון המלכות כמקור התזונה היחיד של המלכה. המלכה תמשיך לקבל מזון זה כל חיה. זחלים המיועדים להתפתח לפועלות יקבלו מזון מלכות בכמות קטנה רק בשלושת הימים הראשונים לחייהם ואחר כך יוזנו במזון אחר. בזכות מזון המלכות, המלכה גדולה בהרבה מן הפועלות ותוחלת חייה ארוכה הרבה יותר משלהן. מזון המלכות מעניק למלכה גם את פוריותה – ולהבדיל מהפועלות שהינן עקרות, המלכה פורייה מאד ומטילה כ – 2000 ביצים ליממה.
מומלץ לצרוך את מזון המלכות כאשר הוא מעורב בדבש – כך הוא קרוב ביותר לצורה הגולמית שלו וסגולותיו נשמרות.

כמה סלק שאני אכלתי… לא יכולה לראות יותר סלק. ובנימה רצינית, שילוב של דיקור עם המזונות הללו הוא הכי אידאלי