חוסר איזון הורמונלי כגורם לחוסר פוריות –
חוסר איזון הורמונלי הוא אחד הגורמים לחוסר פוריות אצל נשים. חוסר איזון הורמונלי יכול לנבוע מהפרשה לא תקינה או היעדר הפרשה של הורמוני בלוטת יותרת המוח המשפיעים על השחלות (LH ו-FSH), מחסור באסטרוגן או פרוגסטרון, רמות גבוהות של הורמון החלב (פרולקטין), רמות גבוהות של הורמוני דחק המופרשים מבלוטת יותרת הכליה, רמות גבוהות של אינסולין, רמות גבוהות של הורמוני מין זכריים.
חוסר איזון בין ההורמונים הללו מביא להיעדר ווסת, אי סדירות שלה וקשיים בהפריית הביצית וקליטתה ברחם.

תוספי תזונה אפשריים לחוסר איזון הורמונלי אצל נשים-
שיח אברהם (Vitex Agnus Castus)-
שיח אברהם הוא צמח מרפא. מפרי הצמח מפיקים תמציות המסייעות בריפוי מחלות הורמונליות. במחקר נמצא ששיח אברהם נמצא יעיל ותורם במקרים של חוסר פוריות גם אצל נשים וגם אצל גברים. כמו כן, גם בהקלת תסמיני תסמונת קדם וסתית (PMS) ומצבים הורמונליים נוספים.
מרכיבי הצמח ידועים ברפואה כמסייעים לנשים בעלות בעיות באיזון ההורמון פרוגסטרון.
לדברי חוקרים מגרמניה, שיח אברהם עשוי לסייע בבעיות פוריות. מחקר קליני בחן את השפעתה של פורמולה צמחית שהמרכיב העיקרי בה הוא תמצית שיח אברהם על 96 נשים עם בעיות פוריות שונות. המשתתפות במחקר סבלו מאל-וסת שניוני, פגם בשלב הלוטאלי (חוסר בפרוגסטרון) או חוסר פוריות לא מוסברת. השימוש בשיח אברהם לא הוביל לשינוי ברמות ההורמונים, אבל בכל זאת תרם לשיפור בקרב נשים עם אל-וסת שניוני או פגם בשלב הלוטאלי. הניסוי ארך 3 חודשים והראה שמספר הנשים שהרו בקלות כתוצאה משימוש בשיח אברהם היה כפול מאשר בקבוצה שקיבלה פלצבו.
הפלות חוזרות – מופיעות אצל 1% מהזוגות ומוגדרות כשלושה הריונות כושלים ברצף. אמנם שנוי במחלוקת, קיימות עדויות לכך שרמות נאותות של פרוגסטרון עשויות להיות גורם חשוב בתחזוקת ההיריון וכי עליה ברמות הפרוגסטרון עשויות להגדיל את הסבירות להצלחה.
מחקר פירט מקרה של הפלה חוזרת, בו נצפו רמות פרוגסטרון נמוכות. חודש אחד של לקיחת התוסף שיח אברהם הוביל להריון מוצלח עם רמות תקינות של פרוגסטרון ולידה חיה לאחר הריון בטווח מלא. הריון שני מצליח אחר כך, גם עם תוסף שיח אברהם. למרות שלא ניתן לאשר את התפקיד המדויק של השיח אברהם במקרה הזה, זה מוסיף עדות להשערה כי צמח זה עשוי להיות התערבות יעילה במקרים של אובדן הריון חוזר ובמיוחד במקרים שיש רמה נמוכה של פרוגסטרון.
קוהוש שחור (Cimicifuga racemosa)-
תמצית קוהוש שחור מופקת מהשורש, שמכיל כימיקלים כדוגמת פוליפנולים (תרכובות הנמצאות בצמחים והינן בעלות תכונות נוגדות חמצון) ואיזופלבונים – חומרים דמוי אסטרוגן.
קוהוש שחור הוא צמח מרפא שמביא לאיזון הורמונלי, מסדיר מחזור ומקדם פוריות ולכן מהווה כיום אפשרות טיפולית בתופעות גיל המעבר: גלי חום, מצבי רוח ועצבנות.
כמו כן, שימוש בצמח נעשה לצורך טיפול והקלה על תסמונת קדם-וסתית, כאבי מחזור, אקנה, טיפול בשחלות פוליציסטיות ועוד. הצמח מחזק רחם ובונה רקמת רירית רחם וכן מווסת רמות אסטרוגן. לצמח יש גם אפקט מרגיע.
מאקה Maca (Lepidium meyenii)-
צמח מאכל ומרפא שמקורו בפרו, נחשב למזון על ונודע בכל העולם בשל סגולותיו לשיפור התפקוד המיני, שיפור הפוריות, איזון הורמונלי אצל האישה, שיפור רמות האנרגיה. מאקה עשירה מאוד בויטמינים, מינרלים, אנזימים וחומצות אמינו חשובים. מכילה עקבות של יסודות כמו אשלגן, ברזל, סידן, מגנזיום ואבץ. הוא גם מקור מצוין לויטמין B קומפלקס.
אצל גברים, מחקרים מראים ששורש מאקה מעלה את ספירת הזרע, את תנועתיות הזרע ואת נפח הזרע וכך משפרת את הסיכויים להתעברות. זה נובע מיכולתה של מאקה לתמוך באיזון הורמונלי במקומות הנחוצים לו. בנוסף, הוא מספק חומרים מזינים לגוף התומכים בבריאות התא. יש לקחת בחשבון, שהראיות לכך שהמאקה תורם לשיפור של תפקוד הזרע קיימות אך מוגבלות.
מאקה גם עוזרת לאזן ולהסדיר את ויסות הורמוני המין אצל נשים. מאקה משפיעה על הייצור של אסטרוגן, טסטוסטרון ופרוגסטרון – תומכת באיזון איפה שהוא נחוץ, מבלי להכיל הורמונים בעצמה.
המאקה גם תורמת לבריאות הזקיק – מאקה יכולה לעזור לעורר את הבשלות של הזקיקים בשחלה (במחקרים שנעשו על חיות). כמו כן, תורמת גם לבריאות הביצית – מאקה מציעה פלטפורמה של חומרים מזינים שתומכים בבריאות של הגוף ברמת התאים אבל גם איזון הורמונלי בריא שתורם לביציות בריאות יותר.
מאקה משפר את יכולת התמודדות של הגוף עם בעיות פוריות הקשורות לחיסון. בעיות פוריות חיסוניות גורמות לגוף לזהות חלק מתפקוד הרבייה שלו כאויב, וכתוצאה מכך הגוף שולח תאי הרג טבעיים לתקוף. מאקה מסייעת לגוף בתגובה חיסונית תקינה.
מאקה תומך במחזור ווסת בריא, רירית הרחם והביוץ. וזה, כתוצאה מהיכולת של מאקה לקדם איזון הורמונלי, להזין את המערכת האנדוקרינית (השולטת על תפקוד ההורמונים) ולהגדיל את זרימת הדם לאזור האגן.
מאקה גם תומכת בבריאות בלוטת התריס – חלק מהדיווחים מראים כי 10 גרם (גרם) של שורש מאקה מכילים 52 מיקרוגרם (מק"ג) יוד, כאשר שורשים כהים יותר מכילים יותר יוד משורשים בהירים. יוד הוא חומר חיוני לתפקוד תקין של בלוטת התריס. למאקה השפעה מאזנת ומזינה על ההיפותלמוס (אשר שולט, ממריץ ומאזן את בלוטות האנדוקריניות האחרות: יותרת המוח, אדרנלים, שחלות, אשכים, בלוטת התריס והלבלב) וכתוצאה מפעולה זו, מאקה יכול בתגובה לעזור למי שיש בעיות עם בלוטת התריס.
ישנם סוגים שונים של מאקה. לכל הקשור בשיפור האיכות וכמות ספירת הזרע הגברית, ישנה עדיפות לפקעת המאקה השחורה.
מחקרים נוספים נעשים בפרו ובמדינות אחרות בכדי לקבוע את המנגנונים שבהם מאקה תומכת בפוריות ובליבידו. את תוסף המאקה ניתן לצרוך בדרכים שונות, כמו כדורים או אבקה. את האבקה משלבים הרבה פעמים בשייקים.
I'm extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your
blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself?
Anyway keep up the nice quality writing, it's rare to see a nice blog like this one
nowadays.