ממה נגרמות הפלות ולידות שקטות ומהי הסיבה המובהקת להפלות חוזרות? איך אפשר למנוע הפלות ולידות שקטות? מחקרים פורצי דרך על הפלות ופוריות והתייחסות לאוכלוסייה השקופה שעוברת הפלות ולידות שקטות.
דיאה הינו הורמון שאחראי להיווצרותם של הורמוני מין אחרים, בעיקר טסטוסטרון ואסטרוגן. הטסטוסטרון אמנם נחשב להורמון זכרי, אך הוא קיים גם בגוף האישה וחיוני להבשלת הביציות.
רמות הדיאה בגוף מגיעות לשיאן כשאנחנו בשנות ה- 20 שלנו, ומאז הן בירידה מתמדת. בקרב נשים עם רזרבה שחלתית נמוכה, נמצאו רמות נמוכות יותר של ההורמון הזה וגם של טסטוסטרון.
התוסף דיאה מומלץ לנשים עם רזרבה שחלתית נמוכה או נשים שסובלות מחוסר פוריות כתוצאה מגיל מתבגר בטיפולי IVF.
מחקרים מלמדים שהתוסף עשוי לשפר את מספר הביציות ואיכותן. דיאה גם יכול להפחית את הסיכון להפלות ע"י הגדלה של כמות הביציות הנורמליות מבחינה כרומוזומלית.
את לעולם לא מבוגרת מדי כדי להיות צעירה יותר! הורמון DHEA/ דיאה – הורמון הנעורים
מחקרים רבים מראים שלמי שיש רזרבה שחלתית נמוכה, דיאה יכולה להעלות בצורה דרמטית את הסיכויים להיכנס להריון. זה לא רק מעלה את כמות הביציות אלא גם משפר את איכותן וע"י כך גם מוריד את שיעור ההפלות.
אם יש לך רזרבה שחלתית נמוכה, חוסר פוריות שקשורה לגיל, מחלה אוטואימיונית (במחלות אוטואימוניות תאי מערכת החיסון תוקפים תאים, רקמות ואיברים בריאים) או היסטוריה של הפלות מוקדמות, חשוב לבדוק את רמת ה- DHEA-S והטסטוסטרון. אם הערכים שלכן הן בחצי הנמוך של הטווח הנורמלי, יש לדבר עם הרופא על לקיחת תוסף דיאה כדי לשפר את הסיכויים שלך להריון בריא. דיאה הוא הורמון ולכן יש לדבר עם רופא לפני שלוקחים אותו.
מחקר מצא שדיאה מסייעת להפחית הפלות תלויות גיל האישה. התוסף דיאה משפר את הסיכוי להריון אצל נשים עם רזרבה שחלתית נמוכה ע"י כך שמפחית אי תקינות של כרומוזומים. בגלל שמקרים רבים של הפלות ספונטניות מקושרות לאי תקינות של כרומוזומים, המסקנה היא שדיאה גם מפחיתה את שיעור ההפלות.
אחרי לקיחת התוסף דיאה במשך 3 חודשים, שיעור ההפלות ירד משמעותית בכל הגילאים אבל זה היה מאוד משמעותי בעיקר אצל מטופלות מעל גיל 35. בשחלה של נשים מתבגרות חסר את הורמון הטסטוסטרון – שהוא ההורמון הגברי. חסר זה יוצר סביבה עוינת לביציות המבשילות וכנראה פוגע בהן. מתן של התוסף דיאה (נגזרת של הורמון טסטוסטרון) מגן על הביציות ונותן להן סביבה הורמונלית טובה יותר להתפתח ולהבשיל.
במחקר, נשים שלקחו את התוסף דיאה הראו ירידה ניכרת בשיעור ההפלות, הצגה של כמעט 80% (!!!) ירידה בסיכון להפלה. המסקנות ממחקר זה יכולות בחלקן לפחות להסביר למה תוסף דיאה מעלה את איכות הביצית והעובר, משפר את שיעור ההריונות ומזרז את הזמן עד לכניסה להריון.
חשוב לציין כי תוסף דיאה, כמתואר, נראה בטוח ומביא לתופעות לוואי קלות בלבד. מכיוון שדיאה הוא אנדרוגן קל אך מומר לטסטוסטרון (ואסטרדיול), זה לא מפתיע שהוא גורם לתופעות לוואי קלות, כגון: עור שומני, אקנה קלה ואובדן שיער שהן תופעות בעיקר אנדרוגניות.
*יש לציין שתוסף זה לא מומלץ לנשים עם שחלות פוליציסטיות ועם אנדומטריוזיס.
הורמון DHEA / דיאה
לפי מטא-אנליזה שנעשה, דיאה היתה קשורה לעלייה ניכרת בסיכויי לכניסה להריון. בנוסף, כאשר בדקו את הקשר בין השימוש בדיאה לסיכוי להפלה, נמצא כי השימוש בדיאה היה קשור לירידה ניכרת בסיכוי להפלה.
גם לפי מחקר נוסף, התוסף דיאה היה קשור לעלייה בשיעור הכניסה להריון. תוספת דיאה משפרת את התוצאות של ההפריה החוץ גופית אצל מטופלות עם רזרבה שחלתית נמוכה, במיוחד אצל נשים שאצלן יש רמות נמוכות של DHEA-S. אצל נשים עם רזרבה שחלתית נמוכה שנטלו את התוסף דיאה לפני תחילת הטיפולים ושיש להן רמות נמוכות יותר של DHEA-S יש סיכוי גבוה יותר להשיג יותר מ- 3 ביציות.
הורמון DHEA / דיאה
למען הסר ספק, התוכן במאמר זה הוא בעל אופי של סקירה כללית בלבד, והמידע בו אינו מתייחס למוצר, הוא אינו התוויתי, הוא לא מהווה המלצה רפואית מוסמכת והוא לא מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה, הוראה או עצה לשימוש, לשינוי או להורדה של תרופה כלשהי, ואין בו תחליף לייעוץ רפואי פרטני או אחר. נשים בהיריון, מניקות, ילדים ואנשים והנוטלים תרופות מרשם – יש להיוועץ ברופא לפני השימוש בתוספי תזונה.